Gezinsweekend 2023 - Helvoirt

Beste families,

Na een wederom groot succes van het afgelopen gezinsweekend zijn de voorbereidingen voor het vijfde gezinsweekend voor de traditie weer in volle gang. U bent voor het komende gezinsweekend weer van harte uitgenodigd in het mooie Emmausklooster in Helvoirt! (Nederlands Brabant). Vrijdag 27 oktober 2023 kunt u aansluiten vanaf 16.00 uur. Het weekend eindigt zondagmiddag 29 oktober 2023 rond 16.00 uur. Dit weekend wordt geleid door Eerwaarde Heer Bochkoltz uit Antwerpen.  

Aanmeldlink

Thema 

Het thema van het weekend is ‘Opvoeden voor de eeuwigheid’. Eén van de grote doelen in ons aardse leven, kinderen zo opvoeden dat zij eens de eeuwigheid mogen bereiken. De huidige maatschappij is niet altijd makkelijk voor een degelijke katholieke opvoeding. We hebben elkaar als ouders en gezinnen meer dan ooit nodig. Om elkaar te bemoedigen en te inspireren. Wie heeft zich nog niet afgevraagd wat het ‘wondermiddel’ is om een kind altijd katholiek te zien in zijn/haar leven? De wens van elke ouder of opvoeder: dat de kinderen God boven alles binnen en heilig worden.  

Naast de priesters die dit weekend leiden en aanwezig zijn, zullen ook de zuster uit Brussel ons een bezoek brengen.  

Volwassenen 

Voor de volwassenen worden door verschillende priesters lezingen gegeven rondom het thema. Er wordt ingezoomd op grote heiligen die veel betekend hebben in de opvoeding van kinderen. Wat was hun aanpak, inzicht en middel om de kinderen op het rechte pad te houden en uit te laten bloeien tot grote katholieken? Wat kunnen wij overnemen en wat kunnen wij het beste doen voor de kinderen? De kinderen, de volgende generatie volwassenen, de toekomst. We hebben een groot belang om hier alles aan en voor te doen! Er zal tijd gemaakt worden om met elkaar te praten over relevante onderwerpen en om inzichten en vragen met elkaar te delen. 

Kinderen 

Kinderen, tieners en jongeren worden ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen, waarbij een enthousiast team van begeleiders een mooi programma aanbiedt. Voor de allerkleinsten is een crèche aanwezig. Vanaf 6 jaar zijn er EK-activiteiten onder leiding van Eerwaarde Heer De Bruyn met zijn EK-leiding. Bij genoeg aanmeldingen is er ook een jongerengroep. In de groepen wordt er naast verdieping op niveau ook gezorgd voor genoeg ontspanning en gezelligheid. Een mooi moment om katholieke banden te smeden en elkaar te inspireren en motiveren. 

Activiteiten 

Naast de programmaonderdelen, waarbij de leeftijdsgroepen uiteengaan, is er plaats voor ontspanning, gezamenlijke activiteiten en genoeg vrije tijd. Zaterdagmiddag staat weer een mooie activiteit gepland, waarbij je door middel van een gezinsopdracht samen met jouw gezin een mooi moment creëert. Ook zal het weer niet ontbreken aan sport en spel en wordt ons dit jaar een volksdans aangeleerd! Zaterdag en zondag wordt de Heilige Mis opgedragen in de kerk in het klooster waar we verblijven. Zaterdag komt er weer een foodtruck voor rijden en ‘s avonds is er voor iedereen tijd voor aanbidding en als afsluiting van de dag steken we het kampvuur aan. Zondagmiddag sluiten we met alle gezinnen het weekend af.  

Kosten 

Voor het hele weekend wordt per gezin €250,- gevraagd. Na aanmelding via de link wordt gevraagd dit bedrag over te schrijven.  

Is dit bedrag de enige reden om niet te komen, laat het even weten via onderstaand mailadres, ons doel is dat iedereen mee kan gaan.  

Aanmelden 

Vul via de onderstaande link het aanmeldformulier in en ontvang daarna de bevestiging voor aanmelding. Let op! VOL = VOL! Er is meer interesse dan ooit! De mogelijkheid om aan te melden sluit 1 oktober 2023

Vragen 

Voor vragen kunt u mailen naar Jacintha Vandelannoote via het mailadres [email protected] 

Aanmeldlink

Met vriendelijke groet namens het bestuur van het gezinsweekend,

Jacintha Vandelannoote-Groot

Eerwaarde Louis Bochkoltz+

Gezinsweekend 2022 te Heuvelsven