Geestelijke Oefeningen 10/04 - 15/04

Apr
10
April 10 - April 15, 2023

INSCHRIJVINGSFORMULIER

De geestelijke oefeningen tussen ma 10/04/2023 en za 15/04/2023 zal door EE.HH. Joseph Verlinden & Matthias De Clercq gepredikt worden.

Als u zich wilt inschrijven voor deze retraite bij de Priorij van het Allerheiligste Sacrament in Antwerpen, vul dan het formulier in.

U vindt hier enkele inleidende overwegingen.

Indien u meer informatie wenst, kunt u schrijven naar: [email protected]

DE ENIGE REFERENTIE

Er zijn nog altijd mensen die zich geen vragen stellen. Maar er zijn er wel die proberen duidelijker in te zien te midden van de mediahype die informeert, vaak verkeerd informeert, om de mensen gerust te stellen door nieuwe wetgevende maatregelen aan te kondigen die suggereren dat alles morgen beter zal zijn, maar “er zal moeten gestreden worden!”

Wat de overgrote meerderheid van de mensen is opgevallen, is dat een microbe, die we niet eens kunnen zien, de hoogste politieke, financiële en universitaire autoriteiten kan neerhalen!

Als velen tegenwoordig deze vragen stellen, hebben sommigen niet gewacht op deze plaag om naar de grondoorzaken te zoeken! Maar is er al jaren, decennia geen hardnekkige blokkade?

Een hardnekkige, koppige, onbetwistbare blokkade, absoluut onaantastbaar, buiten elke discussie! Voor koppige fanaten is dit hun bijbel: de LEKENSTAAT! Een voorbeeld uit duizenden. Op een middelbare school, een universiteit, moet iedereen weten dat Julius Caesar, Napoleon bestond, maar een student die ​​de professor vraagt waarom er niet over JEZUS CHRISTUS onderwezen wordt, krijgt onmiddellijk het antwoord: “We zijn nu GESECULARISEERD! Het religieuze is voorbij”!

We leven nu zo, vrijwillig of niet, sinds 1789, dat de rechten van God uitsloten worden ten gunste van de rechten van de mens zonder God.

Zijn we verbaasd over de goddelijke straffen! Sinds de revolutie hebben burgerlijke, wereldwijde, moorddadige oorlogen elkaar gevolgd, die miljoenen levens hebben geëist; plagen, coronavirussen; een meerderheid van de gezinnen gaat uit elkaar, jongeren plegen zelfmoord. Maar vooral, het meest ernstige, het zijn de zielen die verloren gaan in de HEL, omdat die bestaat, en nog wel voor eeuwig! God straft wanorde, anders is Hij God niet!

Laten we dus zonder uitstel terugkeren naar de ENIGE REFERENTIE die de Almachtige God is, die de wereld schiep en haar regeert. Zijn barmhartige liefde is oneindig. Praktisch, schrijf u in om een retraite te volgen, u te bezinnen over de zin van het leven. Alle pausen hebben de gelovigen eeuwenlang aangemoedigd om de Geestelijke Oefeningen van Sint Ignatius te volgen. Paus Pius XI zei dat ze “de code waren die elke goede soldaat van Christus moet gebruiken. Vraag het aan diegenen die ze gevolgd hebben. Ze hebben allemaal het licht, de vrede, de vreugde van de ziel gevonden of herontdekt. Vaak door hun paspoort naar de HEL te verscheuren. Neem uw agenda, zeg een “wees gegroet” en ge komt!

INSCHRIJVINGSFORMULIER