Gezinsweekend 2021 te Helvoirt (NL)

Jan
29
29 Jan - 31 Jan

Na een wederom groot succes van het afgelopen gezinsweekend zijn de voorbereidingen voor het derde gezinsweekend voor de Traditie opnieuw in volle gang. U bent voor het volgende gezinsweekend van harte uitgenodigd in het mooie Emmausklooster in Helvoirt! Vrijdag 29 januari kunt u aansluiten vanaf 18.00 u. Het weekend eindigt zondagmiddag 31 januari rond 16.00 u. Dit weekend wordt geleid door E.H. Bochkoltz uit Antwerpen.

Thema

Het thema van het weekend is ‘De Heilige Jozef volgen’. We verdiepen ons in deze grote heilige door lezingen en gesprekken. De Heilige Jozef is een groot voorbeeld voor ons in alle situaties: als hoofd van het huisgezin, als echtgenoot van de vrouw en als vader van het huisgezin; ook als voorbeeld in het dagelijkse werk, als voorbeeld in de geestelijke armoede en (materiële) soberheid; en niet te vergeten in het deugdzaam en nederig leven, maar natuurlijk ook als grote voorspreker in de hemel en o.a. bijzondere patroon van de zieken en stervenden.

Volwassenen

Voor de volwassenen geven verschillende priesters uit Nederland en België een lezing rondom het thema. Zaterdagavond wordt er een lezing specifiek voor de mannen en een lezing specifiek voor de vrouwen gegeven. Hierbij gaan zij in op de verschillen tussen man en vrouw en geven ze praktische tips voor het dagelijks leven. Daarnaast pas je als koppel lezingen toe op je eigen relatie en is er tijd om meningen en ervaringen met elkaar te delen.

Kinderen

Kinderen, tieners en jongeren worden ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen waarbij een enthousiast team van begeleiders een mooi programma rondom het thema aanbiedt. Voor de allerkleinsten is een crèche aanwezig. In de groepen wordt er naast verdieping op niveau ook gezorgd voor genoeg ontspanning.

Activiteiten

Naast de programmaonderdelen waarbij de leeftijdsgroepen uiteengaan, is er plaats voor ontspanning, gezamenlijke activiteiten en genoeg vrije tijd. Zaterdagmiddag staat weer een mooie activiteit gepland, waarbij je door middel van een creatieve opdracht samen met jouw gezin een mooi moment creëert. Ook zal het dit jaar niet ontbreken aan een sportwedstrijd, waarbij de Nederlanders en Belgen tegen elkaar zullen strijden!

Zaterdag en zondag wordt de Heilige Mis opgedragen in de kerk in het klooster waar we verblijven. Zaterdag is er voor iedereen tijd voor aanbidding van het Allerheiligste Sacrament. We sluiten zondagmiddag met alle gezinnen het weekend af.

Kosten

Voor het hele weekend wordt per gezin €225 gevraagd. Dit bedrag kan de volledige kosten niet dekken. Kan je meer missen of ken je mensen die het gezinsweekend willen steunen, geef hun de informatie door om te sponsoren.

E.H. Bochkoltz zal een Heilige Mis opdragen voor de weldoeners.

Aanmelden

Let op: VOL = VOL! Er is opnieuw veel interesse, meld je snel aan bij Jacintha Vandelannoote- Groot via het mailadres: [email protected]

 

We zullen het weekend gewoon organiseren. Als er tegen die tijd bepaalde maatregelen rondom corona zijn, zullen we daarop inspelen.