Gezinsweekend 2022

Sep
02
September 02 - September 04, 2022

Inschrijngsformulier voor het gezinsweekend klik HIER
Data: Vr 2/09 - Zo 4/09
Plaats: Heuvelsven (Vlaams Limburg)
Kosten: € 225 per familie
Organisatoren: Eerwaarde Louis Bochkoltz & mevr. Jacintha Vandelannoote-Groot
Rekeningnummer voor het gezinsweekend: FSSPX Antwerpen - BE50 0636 7479 8218

Willen wat God doet

Na een wederom groot succes van het afgelopen gezinsweekend zijn de voorbereidingen voor het vierde gezinsweekend voor de Traditie weer in volle gang.  U bent voor het komende gezinsweekend van harte uitgenodigd in Heuvelsven (adres: Heuvelsven 1, 3650 Dilsen-Stokkem). Een jeugdaccommodatie op een prachtig domein in Vlaams Limburg. Vrijdag 2 september 2022 kunt u aansluiten vanaf 18.00 uur. Het weekend eindigt zondagmiddag 4 september rond 16.00 uur. Dit weekend wordt geleid door Eerwaarde Heer Bochkoltz uit Antwerpen en mevr. Jacintha Vandelannoote-Groot. 

Hier is de LINK om een gezin aan te melden of om je als begeleider van een groep of begeleider van de keuken aan te melden.  

Thema

Het thema van het weekend is ‘Willen wat God doet’. Als oprechte katholieken willen we allen Gods Wil volgen en vragen Hem ons die te laten zien. Willen wat God doet is meer. Het is uitgebreider dan zijn bevelen, het is onbeperkt. Het is zo breed als je leven. Het is niet gepubliceerd en dat maakt het ‘willen’ moeilijker. Het is het vervolg, de voltooiing van onze onderwerping, een aanvaarden van heel de wil Gods. Het is een langzaam zielenproces, dat je met Gods hulp en taai geduld en onbezweken volharding zeker wint. 

Vooral in de huidige onzekere tijden waarin wij leven moeten we blijven willen wat God doet. Een weekend waarbij wij gelijkgestemden ontmoeten zal ons nog sterker doen willen wat God doet. 

Voor de volwassenen worden verschillende lezingen georganiseerd. Eerwaarde Heer Bochkoltz zal ons meenemen in het thema. Daarnaast komt prof. dr. Timothy Devos (prof. dr. UZ Leuven) spreken over euthanasie, waarbij een mooie brug gemaakt kan worden naar het thema. Liesbeth Ronsmans zal ons meenemen in 'Het wonder van het leven uitleggen'. 

Kinderen

Kinderen, tieners en jongeren worden ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen waarbij een enthousiast team van begeleiders een mooi programma aanbiedt rondom het thema. Voor de allerkleinsten is een crèche aanwezig. In de groepen wordt er naast verdieping op niveau ook gezorgd voor genoeg ontspanning op het prachtige natuurdomein. 

Activiteiten

Naast de programmaonderdelen, waarbij de leeftijdsgroepen uiteengaan, is er plaats voor ontspanning, gezamenlijke activiteiten en genoeg vrije tijd. Er staat weer een mooie activiteit gepland, waarbij je door middel van een opdracht samen met jouw gezin een mooi moment creëert.

Het zal ook dit jaar niet ontbreken aan een sportwedstrijd waarbij de Nederlanders en Belgen weer tegen elkaar zullen strijden!  

Zaterdag en zondag wordt de Heilige Mis opgedragen in de kapel op het domein. Zaterdag is er voor iedereen tijd voor aanbidding en steken wij het kampvuur aan. Zondagmiddag sluiten we met alle gezinnen het weekend af.

Accommodatie 

Bij velen is het bekend dat een geschikte locatie vinden enorm moeilijk is. Dit jaar zijn we bij een basisjeugdaccommodatie waarbij je rekening moet houden met een basisaanbod. De vertrekken zijn verdeeld over verschillende gebouwen, die hier en daar gedateerd zijn. Douches vind je in één gebouw. Maar de geest van het weekend en het prachtige natuurdomein compenseren dit groots. 

Kosten

Voor het hele weekend wordt per gezin €225,- gevraagd. 

Kan je meer missen? Dan help je gezinnen die minder te besteden hebben om ook deel te nemen aan het weekend. 

In overleg is het mogelijk om zelf een tent mee te nemen en hierin te overnachten. Dan betaal je per gezin €150,- (hier zijn enkele plaatsen voor beschikbaar). 

Aanmelden

Let op! VOL = VOL! Er is weer veel interesse, maar ook minder plaats. Aanmelden kan via het inschrijvingsformulier.

Begeleider 

Heb je geen gezin, maar wil je graag mee en je steentje bijdragen? Dan ben je van harte welkom om je aan te melden als begeleider van een groep of om in de keuken te helpen. Daarvoor wordt €35,- per persoon gevraagd. ​

Vragen

Vragen of meer informatie kunt u stellen of krijgen via het mailadres: [email protected] 

We zullen het weekend gewoon organiseren. Als er tegen die tijd bepaalde maatregelen rondom corona zijn, zullen we daarop inspelen.

 

“Heer ik wil alles wat Gij doet. Wat het beste is voor mij, dat weet ik niet; maar dat weet Gij beter dan ik. Ik ben in goede handen. Kiest Gij voor mij. Ik geef mij aan U over. Amen.”