Toewijding van België aan het Heilig Hart en het Onbevlekt Hart van Maria

Oct
11
Oktober 11, 2020

Zondag 11 oktober - feest van het Moederschap van de Heilige Maagd - zullen we in onze kerken en kapellen in België de toewijding van België aan het Heilig Hart en het Onbevlekt Hart van Maria vernieuwen, in zoverre dat dit van ons afhangt. Zo zullen wij ons op deze dag aansluiten bij het initiatief van het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in Jette (Brussel).

Door deze in zulke moeilijke tijden aldus hernieuwde consecratie, verenigd met alle katholieken en mensen van goede wil, willen wij de genade van het Heilig Hart van Onze-Lieve-Heer Jezus Christus, door de soevereine voorspraak van zijn Moeder, de Allerheiligste Maagd Maria, in haar Onbevlekt Hart, over België, zijn bestuurders, wetgevers, inwoners en burgers doen uitstorten.

Onbevlekt Hart van Maria, leidt ons naar het Heilig Hart van Jezus! Bekeer ons! Heb medelijden met ons!

Laat ons, om ons geestelijk voor te bereiden, in de noveen van 3 tot 11 oktober het eerste tientje van het dagelijkse rozenhoedje voor België bidden. Dit zal een goede manier zijn om de dag van 3 oktober te verlengen, waarop in België de Rozenkrans aan de grenzen gebeden wordt voor het Geloof, de eerbied voor het menselijk leven en de vrede van Christus Onze Heer.

Kom op de afspraak bij de Maagd der Armen in Banneux voor de jaarlijkse bedevaart, deze zaterdag 3 oktober 2020!

België werd op 29 juni 1919 gewijd aan het Heilig Hart en op 5 september 1954 aan het Onbevlekt Hart van Maria.