Don Davide Pagliarani ontmoet Paus Franciscus

Maart 26, 2022
Bron: fsspx.news

Officiële verklaring

Op dinsdag 8 februari 2022 is Don Davide Pagliarani, generaal-overste van de Priesterbroederschap St.-Pius X (FSSPX), naar Rome gegaan. Bij deze gelegenheid was er een persoonlijke ontmoeting met Paus Franciscus, die hem ongeveer een half uur in privé-audiëntie ontving.

Het informele gesprek was zeer beleefd en gaf de generaal-overste de gelegenheid zich voor te stellen aan de Heilige Vader, die hij voor het eerst ontmoette. Deze bijeenkomst maakte het mogelijk om te laten zien dat de FSSPX geen ander doel heeft dan de Kerk te dienen in de huidige crisis. EH. Pagliarani had de gelegenheid om de paus duidelijk te maken dat bij alles wat de Broederschap doet, ze alleen deze dienst voor ogen heeft. Ook werden wederzijdse goede herinneringen aan Argentinië uitgewisseld.

Dit bezoek van de Generaal-Overste aan de Heilige Vader kwam overeen met een wens die al een tijdje werd gekoesterd, maar die helaas door de omstandigheden van de afgelopen maanden lange tijd niet kon worden gerealiseerd.

Laten we niet nalaten te bidden voor de kerkelijke autoriteiten en in het bijzonder voor Paus Franciscus. Moge de katholieke traditie door deze gebeden al haar rechten in de Kerk terugkrijgen, zodat zoveel mogelijk zielen kunnen profiteren en hun eeuwige redding kunnen bewerken.