Verslag 21/4 JKI-Vlaanderen op de Mars voor het Leven

Bron: District België - Nederland

Op eenentwintig april konden de jongeren van het JKI weer genieten van een leuke activiteit. Deze maand spraken we af in Brussel. De meeste onder ons hebben dan ook de H. Mis bijgewoond in de St. Jozefskerk. Na de H. Mis hebben we iets gegeten en de mensen die nog van ergens anders kwamen opgewacht.

Zodra we voltallig waren, zijn we gezamenlijk naar het Poelaertplein gegaan om mee te wandelen met de Mars voor het Leven. Op het Poelaertplein aangekomen kwamen we nog bekende gezichten uit onze parochie tegen. Het was mooi om te zien dat we hier zo goed vertegenwoordigd waren.

Om twee uur begon de mars. We zijn met zo’n 700 mensen door de straten van Brussel getrokken om de waardigheid van het leven te verdedigen. Zo hebben wij kunnen tonen dat er mensen en zeker ook jonge mensen zijn die zich verzetten tegen een zogenaamd “recht” op abortus en zich vol enthousiasme willen inzetten om een fundamenteel respect voor het menselijk leven te verdedigen. Het JKI zet 30 maart 2025 alvast in haar agenda, om volgend jaar weer in grote getallen aanwezig te zijn.

Na de mars zijn we met de leden van het JKI naar een Italiaans restaurant geweest. Daar hebben we allemaal een lekkere pizza of pasta gegeten. Om ons vervolgens naar de priorij van Brussel te begeven. Hier hebben we gezellig nog wat nagepraat, enkele potjes schaak gespeeld en eens gezamenlijk nagedacht wat we in de toekomst nog kunnen doen, leren en/of bezoeken met het JKI. Aan toekomstplannen was er in ieder geval geen gebrek.

Voor we de avond afsloten hebben we ons eerst nog naar de kapel van de priorij begeven om onze JKI-gebeden te bidden, ons JKI-lied te zingen en de zegen te ontvangen van E.H. De Bruyn. Ten slotte zijn we allemaal naar huis vertrokken, alvast uitkijkend naar onze volgende bijeenkomst.

Na deze dag kunnen we enkel God bedanken voor de mooie momenten die we beleefd hebben en hem bidden voor een samenleving met meer respect voor het leven.

Deo Gratias! 

Een JKI-er