Vastenaalmoes 2021

Links project van de renovatie van de kapel

Bijdragen aan de renovatie van de kapel van de school Cours Notre-Dame des Victoires in Le-Hérie (F).

De aalmoes voor de Vasten van 2021 is niet alleen bedoeld om onze priorijen en pastorale activiteiten in de Benelux te steunen, maar ook om de school Cours Notre-Dame des Victoires in Le-Hérie (F) te helpen bij de renovatie van het kapelgebouw. Dit vervallen gebouw is toe aan een grondige renovatie.

Op deze manier willen wij uiting geven aan de dankbaarheid van onze geloofsgemeenschap voor dit instituut, dat al tientallen jaren vele jonge meisjes uit België een menselijke vorming geeft in harmonie met de christelijke opvoeding.

Dank u voor het storten van uw aalmoezen op de rekening:

BE84 4062 0609 1159 - FSSPX Antwerpen - mededeling: Vastenaalmoes

NL11 INGB 0003 9907 90 - FSSPX Nederland - mededeling: Vastenaalmoes

 

Links het gebouw in zijn huidige staat.

De school Cours Notre-Dame des Victoires (F 02120 Le Hérie-La-Vieville) wordt geleid door de Congregatie van de Zusters Dominicanessen van de Heilige Naam van Jezus van St.-Pré (Frankrijk-Brignoles).

Het Instituut van de Heilige Naam van Jezus werd oorspronkelijk in de 19e eeuw gesticht in het bisdom Toulouse. Het was gericht op meisjesonderwijs. Later verkregen de zusters de aansluiting van hun congregatie, als een reguliere derde orde, bij de Dominicaanse Orde. In de turbulentie van de hervormingen na het Tweede Vaticaans Concilie besloten de Zusters Dominicanessen van St.-Pre, aangemoedigd en geholpen door Pater Roger-Thomas Calmel O.P., hun constituties ongewijzigd te laten, de traditionele catechismus en de traditionele ritus van de Mis te handhaven. Pater Calmel ligt begraven in het moederhuis bij Brignoles. Vandaag de dag tellen de Zusters Dominicanessen van Brignoles ongeveer 120 zusters, die een tiental scholen in Frankrijk, Argentinië en Spanje onder hun hoede hebben.