Gezinsweekend 2024 te Helvoirt (NL)

Apr
26
-
Emmausklooster te Helvoirt (NL)

Na het wederom groot succes van het afgelopen gezinsweekend zijn de voorbereidingen voor het zesde gezinsweekend voor de traditie weer in volle gang. U bent voor het komende gezinsweekend weer van harte uitgenodigd in het mooie Emmausklooster in Helvoirt! (Nederlands Brabant). Vrijdag 26 april 2024 kunt u aansluiten vanaf 16.00 uur. Het weekend eindigt zondagmiddag 28 april 2024 rond 16.00 uur. Dit weekend wordt geleid door Eerwaarde Heer Bochkoltz uit Antwerpen.

 

Aanmelden gezinnen

Op 15 maart 2024 zijn er 34 families ingeschreven. Er is nog enkele plaatsen.

Meldt u aan via deze LINK

Aanmelden volwassenen voor zaterdag 27/04

Het is mogelijk voor volwassenen voor het programma van zaterdag 27/04 aan te melden.

Klik HIER

Thema 

Het thema van het weekend is Onze Lieve Vrouw van Goede Raad’. Vrijdag de 26ste, de dag waarop we het weekend begint, is het de feestdag van Onze Lieve Vrouw van Goede Raad. Een prachtige titel van Onze Lieve Vrouw. Geen beslissing mogen wij nemen zonder Haar Raad te vragen. Onze Hemelse Moeder die altijd ten beste voor ons wil en zal spreken bij haar Zoon. Zij is het middel om alle mogelijke genade af te smeken bij Haar geliefde Zoon. 

Volwassenen 

Voor de volwassenen worden lezingen gegeven waarin er goede raad wordt gegeven, waar je weer mee verder kunt in het dagelijkse leven. We verdiepen ons in de titel:  ‘Onze Lieve Vrouw van Goede Raad’. Er is tijd voorzien om met elkaar over relevante onderwerpen te praten en om inzichten en vragen met elkaar te delen.

Kinderen 

Kinderen, tieners en jongeren worden ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen, waarbij een enthousiast team van begeleiders een mooi programma aanbiedt. Voor de allerkleinsten is er een crèche aanwezig. In de groepen wordt er naast verdieping op niveau ook gezorgd voor genoeg ontspanning en gezelligheid. Een mooi moment om katholieke banden te smeden en elkaar te inspireren en motiveren.  

Activiteiten 

Naast de programmaonderdelen, waarbij de leeftijdsgroepen uiteengaan, is er plaats voor ontspanning, gezamenlijke activiteiten en genoeg vrije tijd. Zaterdagmiddag bekijken we een theatervoorstelling van de Heilige Elisabeth van Thüringen. Ook zal het opnieuw niet ontbreken aan sport en spel.

Zaterdag en zondag wordt de Heilige Mis opgedragen in de kerk van het klooster waar we verblijven. Zaterdagavond is er voor iedereen tijd voor aanbidding en als afsluiting van de dag steken we het kampvuur aan. Zondagmiddag sluiten we met alle gezinnen het weekend af.  

Kosten 

Voor het hele weekend wordt per gezin €250,- gevraagd. Na aanmelding via de link wordt gevraagd dit bedrag over te schrijven.  
IBAN: BE50 0636 7479 8218

Is dit bedrag de enige reden om niet te komen, laat het even weten via het onderstaande mailadres. Ons doel is dat iedereen mee kan gaan!  

Aanmelden 

Vul via de LINK het aanmeldformulier in en ontvang daarna de bevestiging van aanmelding.

Let op! VOL = VOL! Er is meer interesse dan ooit! De mogelijkheid om aan te melden sluit 2 april 2024

Vragen 

Voor vragen kunt u mailen naar Jacintha Vandelannoote via het mailadres [email protected] 


Highlights voor het volwassen programma van het gezinsweekend 2024

  • Vrijdag 26/04 om 20.15 u.: Onze-Lieve-Vrouw van Goede Raad door E.H. Bochkoltz
  • Zaterdag 27/04 9.30 u.: 'Van waarheid tot woke' boekvoorstelling door Mgr. Mutsaerts
  • Zaterdag 27/04 om 13.30 u.: De Zusters van de FSSPX door Zuster Maria-Lidwina
  • Zaterdag 27/04 om 16.00 u.: Theatervoorstelling H. Elisabeth van Thüringen door Peter Vermaat
  • Zondag 28/04 om 9.15 u.: Project hemelschool voorgesteld door de werkgroep voor een toekomstige school

Onze-Lieve-Vrouw van Goede Raad

Vrijdag 26/04 om 20.15

Kennismaking en activiteit rond het thema 'Onze-Lieve-Vrouw' van Goede Raad begeleid door E.H. Bochkoltz.

Van waarheid tot woke

Zaterdag 27/04 om 9.30

Mgr. Mutsaerts komt zijn boek 'Van waarheid tot woke' voorstellen. 

In zijn boek kritiseert hij processen binnen de Kerk zoals de synodaliteit, die hevig door woke is geïnfecteerd. Mgr. Mutsaerts maakt zich in dit boek sterk voor de waarheid van alle eeuwen, die we al even lang hartstochtelijk zoeken, vinden en aanbidden.

De Zusters van de FSSPX

Zaterdag 27/04 om 13.30 u.

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Zusters van de Priesterbroederschap Sint-Pius X komt Zuster Maria-Lidwina, onze enige Nederlandse Zuster van de Priesterbroederschap, haar congregatie voorstellen.

Theatervoorstelling H. Elisabeth van Thüringen

Peter Vermaat (spoken-word performer, dichter en verteller) komt het levensverhaal van H. Elisabeth van Thüringen vertellen, bijgestaan door zijn maskers en levensgrote poppen. En Emma van Dobben zal als troubadour op trommel, eenhandsfluit, lier, rebec en draailier spelen om de middeleeuwen te laten herleven.

Project Hemelschool

Zondag 28/04 9.15-10.30 u.

Een werkgroep van ouders, onder de begeleiding van E.H. Bochkoltz, zal het "Project Hemelschool" voorstellen. Het project van het (her)oponenen van een lagere school in de priorij van Antwerpen voor september 2025.