Gezinsweekenden

De Priesterbroederschap Sint-Pius X steunt en verdedigt de katholieke gezinnen: de kinderen zijn de hoop en de toekomst van de Kerk!

Daarom organiseren we regelmatig in het district van de Benelux activiteiten voor gezinnen. Onder andere wordt er voor de Nederlandstalige gezinnen eens per jaar een gezinsweekend georganiseerd. 

Voor de volwassenen worden lezingen gehouden, waarin er goede raad wordt gegeven. Raad, waar je weer mee verder kunt in het dagelijkse leven.

De kinderen, tieners en jongeren worden ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen, waarbij een enthousiast team van begeleiders een mooi programma aanbiedt. Voor de allerkleinsten is er een crèche voorzien. In de groepen wordt er naast verdieping op niveau ook gezorgd voor genoeg ontspanning en gezelligheid. Een mooi moment om katholieke banden te smeden, elkaar te inspireren en te motiveren.  

Naast de programmaonderdelen, waarbij de leeftijdsgroepen uiteengaan, is er plaats voor ontspanning, gezamenlijke activiteiten en genoeg vrije tijd.

Moge Onze Lieve Vrouw u allen de genaden schenken om de Heilige Familie na te volgen!

Volgende weekend:

Gezinsweekend 2024

Thema: O.-L.-V. van Goede Raad

26-27-28 april 2024 Emmausklooster te Helvoirt

https://fsspx.be/nl/events/gezinsweekend-2024-helvoirt-nl-42382

Info & contact:
E.H. Louis Bochkoltz
Mevr. Jacintha Vandelannoote-Groot
e-mail: [email protected]


 

Aftermovie gezinsweekend 2023 te Helvoirt "Opvoeden voor de eeuwigheid"

Bemoedigende woorden van Mgr. Marcel Lefebvre

Christelijke gezinnen, jullie vertegenwoordigen de Kerk, wees daarvan overtuigd. Jullie gezinnen bevatten een bron van bovennatuurlijk geloof, van genaden, van zegeningen van God, die absoluut duidelijk is. Het is dus een grote hoop; ik zou zelfs zeggen dat het de enige hoop is; ik zie geen andere.

Daarom zijn jullie, lieve christelijke ouders, echt de bron van de Kerk en wij feliciteren jullie. Ga door, in hemelsnaam, ga door. Neem het ter harte om uw kinderen de diep christelijke vorming te geven die u zelf hebt ontvangen. (preek voor het H. Vormsel uitgesproken in Ecône op 26 mei 1985)


Laat het ook een kruistocht zijn voor christelijke gezinnen. Jullie christelijke gezinnen die hier zijn, wijden jullie toe aan het Hart van Jezus, aan het Eucharistisch Hart van Jezus en aan het Onbevlekt Hart van Maria. Oh, bid samen in het gezin! Ik weet dat velen van jullie dat al doen, maar moge er altijd meer en meer van jullie zijn die dat met ijver doen. Laat Onze Lieve Heer werkelijk heersen in jullie huizen!

Ik smeek jullie, doe alles weg wat kinderen verhindert om in jullie gezin te komen. Er is geen groter geschenk dat de Goede God jullie kan schenken dan het krijgen van veel kinderen. Heb grote gezinnen. Het is de glorie van de katholieke kerk - het grote gezin!

... Overal was het grote gezin de vreugde en voorspoed van de Kerk. Zoveel meer uitverkoren zielen zijn er voor de hemel! Daarom, smeek ik u, beperk de gaven van God niet; luister niet naar deze afschuwelijke slogans die het gezin verwoesten, die de gezondheid ruïneren, die het huishouden ruïneren en die echtscheiding uitlokken. (Preek van het 60e priesterjubileum van Mgr. Marcel Lefebvre, gehouden in Parijs op 23 september 1979)