Film over de processie ter ere van de H. Jozef te Brussel

Bron: District België - Nederland

Op zondag 10 maart organiseerde de Sint-Jozefkerk ter ere van de patroonheilige van België een processie door de straten van Brussel. Meer dan 400 gelovigen uit heel België, begeleid door een fanfare, baden de rozenkrans en zongen hymnen ter ere van de heilige patriarch. De Brusselaars die getuige waren van deze triomftocht konden hun patroonheilige herontdekken. 
Aan het einde van de processie reciteerde de districtsoverste, abbé Michel de Sivry, het gebed van kardinaal Mercier voor België.
"Heer, God van onze vaderen, ontferm U over uw volk; verdedig het tegen de aanvallen van de vijanden van hun geloof. Laat ons katholieke België niet in de steek. Het is gewijd aan het meest liefdevolle Hart van uw goddelijke Zoon en aan zijn Allerheiligste Moeder, en dat al eeuwenlang onder de verheven bescherming staat van de heilige Jozef, de pleegvader van uw mensgeworden Woord".

De patroonheilige van België werd geëerd zoals het hoort in het aan hem gewijde heiligdom. Moge hij zijn land veel genaden van bekering brengen!