2022 Inkledingsceremonie te Flavigny

Bron: District België - Nederland

Op dinsdag 2 februari 2022 in het H. Pastoor van Ars-seminarie te Flavigny (Frankrijk) pontificeerde Mgr. Bernard Tissier de Mallerais, hulpbisschop van de Priesterbroederschap Sint-Pius X, tijdens de inkledingsceremonie van 11 seminaristen van het eerste jaar: 1 Zwitser, 1 Luxemburger (Jeff Hoffmann), 1 Keniaan, 2 Italianen en 6 Fransen.

E.H. Hennequin uit de Christus-Koning Priorij van Brussel was aanwezig bij de inkleding van de eerste Luxemburger in de Priesterbroederschap Sint-Pius X. E.H. Hennequin zorgt voor de Sint-Hubertuskapel in Luxemburg.

In zijn homilie herinnerde de prelaat aan de noodzakelijke geest van strijd die nodig is om trouw te zijn aan de roeping tot het priesterschap, vooral in de huidige tijd waarin de waarheid op een steeds virulentere manier wordt aangevallen door de moderne geest. In dit opzicht is het geen detail van weinig belang om binnen de Priesterbroederschap Sint-Pius X gehoor te kunnen geven aan Gods oproep.

Vele priesters hebben op deze feestdag met enige ontroering teruggedacht aan de dag waarop zij zelf concreet uitdrukking gaven aan hun totale gave aan Onze Heer Jezus Christus door het habijt aan te nemen.