Communiqué van het Algemeen Huis met verzoek om gebed voor Oekraïne

Bron: District België - Nederland

De priesters van St. Josaphat Broederschap in 2018, na een wijding

Op verzoek van pater Basil Kovpak, overste van de Priesterbroederschap van de Heilige Josaphat (SSJK), en de priesters en gelovigen van de SSJK die zij dienen, nodigt E.H. Davide Pagliarani, algemeen overste van de Priesterbroederschap Sint-Pius X (FSSPX), alle leden van de FSSPX en de gelovigen uit om te bidden voor Oekraïne.

Laten we God door de voorspraak van de Maagd Maria, die in Oekraïne vooral vereerd wordt in de naam van haar glorierijke Tenhemelopneming, vragen om geestelijke hulp voor de Oekraïense gelovigen. Laten we ook voor de bescherming van de kerken en kapellen van Oekraïne bidden, vooral die in het oosten van het land.

Pater Basilius en de priesters van de SSJK danken u bij voorbaat voor uw naastenliefde bij het bidden voor hen die lijden onder het leed van de oorlog en die een onzekere toekomst tegemoet gaan.

Priesterbroederschap van de Heilige Josaphat

De SSJK, genoemd naar de Hieromartyr St. Josaphat Kuntsevych (1584-1623), is een broederschap van Oekraïense katholieke priesters die de Slavo-Byzantijnse ritus gebruiken. De SSJK is sinds zijn oprichting in 2000 verbonden met de FSSPX. De SSJK, die onder het beschermheerschap van de heilige Josafat staat, is opgericht door pater Basilius. Het doel van de SSJK is de vorming van priesters ten dienste van katholieke parochies in het hele land. De SSJK beheert ook een seminarie en heeft een tak van vrouwelijke religieuzen. De priesters van de SSJK bedienen duizenden gelovigen in heel Oekraïne.